EN YARATICI CRANNBERRY VE CALIFORNIA CEVİZ TARİFLERİ USLA AKADEMİDE YARIŞTI

Pazar, Kasım 29, 2015 marindentarifler.com 0Yorumlar


18 Kasım akşamı Uluslarası Servis ve Lezzet Akademisi(USLA)’nın 12. dönem öğrencileri arasında yapılan en yaratıcı cranberry ve cevizli yemek yarışmasının en heyecanlı kısmına şahit olduk 1. 2. ve 3. lerin belli olduğu
yarışmanın sonucunu heyecanla beraber izledik.




 Öğrencilerin karides ve et gibi ana yemek malzemelerini cranberry ve cevizle renklendirmesini basın mensuplarıyla birlikte meslektaşları da izledi. USLA Eğitmen Şefi Richard Mazdar, ‘Öğrenciler yarışma konusunda çok heyecanlandılar ve ellerinden gelenin en iyisini yaptılar’ dedi.



Türk tüketicisinin kuruyemiş olarak beğeniyle tükettiği cranberry’nin özellikle son dönemlerdeki Osmanlı Mutfağı akımıyla ana yemeklere de girdiğini anlatan ABD Konsolosluğu Halkla İlişkiler Koordinatörü Jeffrey Anderson, cranberry’nin ABD’ye özgü 3 meyveden biri olduğunu ve içindeki proantosiyaninler nedeniyle vücudu özellikle bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruduğunu belirtti.
27-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Polifenoller ve Sağlık Konferansında yayınlanan bir bildiriye göre, cranberry (turna yemişi) vücutta oluşan antibiyotik bağışıklığına ve oksidatif strese karşı faydalı olabileceğini gösterdi.

Cranberry Kurusu atıştırmalık olarak son derece lezzetlidir.Keklerde,müslide veya soslarınızda
kullanabileceğiniz hafif mayhoş tadıyla lezzetlerinize lezzet katacaktır.

Gastronomik anlamda cranberry ile en çok yakışan ürünlerden biri de ceviz.
Ceviz Accord öncelikli kan damarlarının esnekliğini artırmak için yardımcı olur.kan damarlarının esnekliği da kalp-damar sağlığı üzerinde bir etkiye sahiptir, kan damarlarının kan akışı ve işlevi için önemlidir. 


Türkiye’de yıllardır beğenilerek tüketilen California cevizi, yarışmacılar tarafından et ve karidesli yemeklerde kullanılarak jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.


Çiğ olarak en yaygın kullanılan kuruyemiş olan ceviz, Alfa Linolenik Asit- Omega 3 açısından zengin bir kaynak sunan tek ağaç yemişidir. Akdeniz tipi beslenmenin önemli bir parçası olan ceviz, yapılan çeşitli bilimsel araştırmalara göre kalp damar hastalığı riskini ve kötü kolestrolü azaltabilir. Cevizi yemeklere ve atıştırmalıklara katmak, yeterli protein alımını sağlamanın basit, lezzetli ve kolay bir yolu.
Ceviz tüketmenin, ileri yaşlarda bilişsel kabiliyette iyileşme sağlayabildiği ve alzheimer hastalığı riskini azaltmada etkili bir besin olduğu da yapılan bilimsel araştırmalarda ortaya konulmuştur.


Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: