Sevgi Evi Küçükyalı

Pazar, Temmuz 10, 2016 marindentarifler.com 0Yorumlar


''Toplumun temeli aile, ailenin temeli de anne ve babadan daha fazla çocuktur aslında.''

Bu ana fikre geçtiğimiz günlerde Küçükyalı Sevgi Evlerinde yaşayan çocuklarla birlikte yaptığımız bizim için son derece duygu yüklü, umarız ki çocuklar için hiç değilse eğlenceli ve enteresan geçen kahvaltıda vardım.


Başından başlarsak biz, yani blogger arkadaşlarımızdan oluşan bir gurup sanal ortamlarda başlayan diyaloğumuzu gerçek ortamlarda da sürdürerek bir yandan ana hobimiz blogger faaliyetini yürütüyor, diğer yandan biraz da farkında olmadan sağlam bir sosyal birliktelik oluşturuyoruz.
Bunu ilk defa kendi faaliyet konumuzun dışına çıkarak ..arkadaşlarımın... çok değerli fikirlerini takiben birkaç ay önce kimsesiz çocuklarla ilgili faaliyet planlamaya başlandıgında anladım.
Bu meyanda yolumuz Küçükyalı Sevgi Evleri çocuklarıyla kesişti. Buradaki 9-13 yaş arası 85 çocuğun genel ortak özelliği öksüz veya yetim olmamaları; yani çocukların aileleri var ve aileleri ile görüşmeleri de prensipte arzu ediliyor.

Lakin derinlemesine deşmemiş olmamıza anlayış göstereceğinize inanarak hangi insani, maddi, sağlık vb. problemlerin aileleri çocuklardan (çocukları aileden değil) ayırdığını tahmin edebileceğinizi biliyorum.
Evet Yüce Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin ki en azından burada tanıştığımız çocukların fiziki ve maddi ihtiyaçları çevrede yaşayanların da desteğiyle karşılanıyor. Annelerin
çocuklarla iletişimi gerçekten sevgi ve ilgili benim kahvaltı ettiğim çocukların Anneleri çok sıcak
sevecen bir bayandı yeri geliyor bazen kendi çocuğumuza yüksek sesle konuşabiliyoruz sabrını takdir ettim çokta çalışkan bir bayandı allah razı olsun.
Her biri bir ev niteliği taşıyan dairelerde 12 saatte bir vardiya devralan dönüşümlü dört ''anne'' çocuklara iyi bir ailemsi ortam yaşatma gayreti gösteriyor ve bunu gerçek bir özveriyle yapıyor. Onun için her ne kadar bu çocukların büyük travma yaşamış olduklarından yola çıksak ta iyi bir gelecekleri olacağı ümidi taşıyabiliyorum.
Çocukların genetik ailelerine karşı büyük nefret içinde olduklarını görüyor ve bu nefrette yüzde yüz haklı olduklarını tasdik ediyorum, çünkü benim bildiğim yetişkin bir insanın yaşayabildiği şiddet ortamı hariç her koşulda ebeveyninin yanındaki çocuk yaşayabilir ve mutlu olabilir. Ama tahmin ediyorum ki bu çocukların Sevgi Evinde olmalarının ana sebebi de ailelerdeki şiddet ortamıdır.
Bu sebepten çocuklardan ayrılan ailelerin bilhassa annelerin durumunun çok daha vahim olduğu fikrindeyim.
Bu istisnai tanışmayı yazıya dökmemin ana nedeni bir hissiyat paylaşmaktan daha çok, her birimizin yakın çevresinde bu tür kurumlar bulunabileceğini ve imkanı olanların  kendi çocuklarının bir çocukla dostluğunu tesis edebileceğini,  koruma aile vb. başka şekillerde destek olabileceğini hatırlatmaktır. Yakınımızdaki bir kuruma bir ziyarette yaşanacak bir tanışma belkide bazılarımızın hayatına çok değişik bir anlam katacaktır.

Bu projede yanımızda olan firmalara teşekkür ederiz.
...Timaş Çocuk Kitapları
...İş Bankası Yayınları - Çocuk Kitapları
...Da Vinci Çocuk Kanalı - Çocuk Hobi Kitleri
...Nutrigen Çocuk Tişörtleri
...Kurumsal Giyim Firması - Çocuk Kıyafet ve Ayakkabıları
...Uneller Kurabiye
...Era Kolejleri - Boya Kalemleri ve Eşofman Takımları
...Bisiklet Gönüllümüzden
...Saray Bisküvi - Atıştırmalık
...Ozmo - Atıştırmalık
...Anavarza Bal
...Candar Süt Ürünleri
...Vissmate - Çamaşır Suyu

Bu Etkinlikte beraber çalıştığımız Blogger arkadaşlarımın sayfa linkleri.
http://www.safagindunyasi.com/
http://www.ilknurundunyasi.com/
http://makyajlikareler.blogspot.com.tr/
http://begendimpaylastim.blogspot.com.tr/
http://www.marindentarifler.com/
http://www.bloggerlarpaylasiyor.com/
http://www.sosyalanneyim.com/
http://biricitinyeri.blogspot.com.tr/
http://www.sansbocegi.com/
http://audreyinsekerleri.blogspot.com.tr/
http://birgulunlezzetleri.blogspot.com.tr/
http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/
http://kiriksemsiye.blogspot.com.tr/
http://dilekce54.blogspot.com.tr/
http://caliskanali.blogspot.com.tr/
http://www.guzellikhemsiresi.com/

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: