Arbella Üzüm Çekirdekli Soya Filizli Rigatoni Makarna Tarifi

Salı, Temmuz 12, 2016 marindentarifler.com 2Yorumlar


Makarna kaliteli ve sağlıklı bir karbonhidrat olmanın yanında,  geniş kitlelere hitab etmeye uygun ekonomikliğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi durumunu genişletiyor.
Bunun yanında Türk makarna endüstrisi tüm dünyaya yayılan satış ağını ARBELLA gibi önemli markalar da yaratarak sağlamlaştırıyor. Gurur verici bu tabloyu daha da güzelleştiren bir haberi geçtiğimiz günlerde ARBELLA'dan aldık.
Bu haberi iletmeden önce altyapıya bir göz atalım:
Konumuz üzüm çekirdeği.
Bu da ne deyip geçmeyin; üzüm çekirdeğinin anti oksidan, anti-aging özelliği ve içerdiği yüksek miktarda E vitamini, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir sayesinde çok sağlıklı bir besin katkısı olduğunu, yiyeceğimizin (burada makarnanın) içinde küçük miktarlarda bulunmasının dahi sağlıklı beslenmemize önemli faydalar sağladığını ben de yeni öğreniyorum.
Bu üzüm çekirdeği de artık üzüm kurutma tesislerinde ve diğer ilgili tesislerde sağlıklı şekilde yeterli miktarda elde edilebiliyormuş.
Gelelim haberimize:
ARBELLA bilindiği gibi geniş AR-GE çalışmalarıyla makarnayı sunum ve saklama alanlarındaki geliştirmelerin ardından, dünya çapında yeni bir ürün olan ÜZÜM ÇEKİRDEKLİ MAKARNA ile ürün geliştirmesinde de büyük bir yeniliğe imza atmış oldu. Bununla da yetinmeyip  uluslararası fuarda Türkiye'mizi temsil etmesi için dünya gıda uzmanlarının ÜZÜM ÇEKİRDEKLİ MAKARNAYI seçmesini ve DÜNYANIN İLK ÜZÜM ÇEKİRDEKLİ MAKARNASININ ülkemizi PARİS'TE temsil etmesini sağladı.
Böylece bu son derece sağlıklı makarna dünya sofralarının vazgeçilmezleri arasına katılacak.
Peki ya tadı nasıl diye soranlara pişirdiğimi ve bilhassa bol domates soslu ve yoğun peynirli versiyonunu çok beğendiğimi ifade etmek isterim.
Afiyet olsun.

Malzemeler:

- 1 paket Arbella gurme üzüm çekirdekli makarna
- 2 adet orta boy havuç
- 250 gram doğranmış mantar
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış     maydanoz
- 1 su bardağı soya filizi
- 150 ml krema
- 75 gram rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 2 yemek kaşığı fıstık
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- isteğe göre karabiber

Yapılışı:

Havuçlar soyulup rendelenir ve doğranmış mantarlar ile birlikte geniş bir tavada orta ateşte zeytinyağı ile sotelenir. Ayrı bir tavada fıstıklar hafif kavrulur ve sebzelerin olduğu tavaya ilave edilir. Tuz, fesleğen ve isteğe göre karabiber ile baharatlandırılıp karıştırılır. Daha sonra kremayı ekleyip yaklaşık 5 dakika pişirilip kaynama noktasına gelmeden parmesan peyniri ilave edilir ve sebzelere yedirilir. Tavayı ocaktan alıp soja filizleri ve maydanozlar son olarak sosumuza dahil edilir.
Haşladığımız Arbella gurme üzüm çekirdekli makarnalarımızı kevgir yardımıyla süzüp servis tabağımıza alıp üstüne dilediğimiz miktarda sos ile servis edilir.
Afiyet Olsun.

Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum:

  1. Sağlık ve lezzet bir arada ve görüntü de muhteşem. Ellerine sağlık ablacığım. Afiyet şifa olsun.

    Koocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil