NORGE-SUSHİCO BLOOGER ETKİNLİĞİ

Pazar, Kasım 01, 2015 marindentarifler.com 2Yorumlar


Uğraşımız lezzetle iştigal etmek olunca öğrenmenin ve öğrenmek için çeşitli etkinliklere davet edilmenin sonu gelmiyor. Biz lezzet yazarları da bu devamlılıktan son derece memnunuz. Lezzet konusunda genelde milli ve kültürel değerlerimizle haşır neşir olurken bu sefer birbirine coğrafi olarak bayağı uzak iki ülkenin lezzet kültürlerinin temeline oturmuş iki öğeden nasıl bir yeni tat ve ortak kültür oluştuğunu müşahede ettik.


Norveç mutfağının ana maddelerinden Samon (ki biz somon olarak bilirdik, sözlükler de genelde öyle kullanıyor) ve Japon popüler lezzeti suşi meğersem Norveçlilerin 1980 li yıllardan başlayarak yoğun bir çalışma ile Japonlara samonu tanıtması ve sevdirmesi ile bir araya gelmiş, samonlu suşiler öncelikle Japonya’da tüketilir olmuş ve buradan tüm dünyaya yayılmış.

Samonun çeşitli şekillerde çiğ yenildiğini ve çiğ tüketimin sağlık açısından sakıncalı olmadığını biliyorduk. Etkinlikte Norveç Mutfak Takımı kaptanı altın madalyalı Şef Jostein Medhus ve SushiCo nun Japon Şefi Yutaka Hoshino bize Sake Roll (Maki) ve Philadelphia Roll adlarını taşıyan muhteşem suşilerin yapılışını gösterdiler. 


Tabii ki yapılan suşileri afiyetle yedik. İştahınızın açılması için resimleri ve sizlerin de bu tatları üretebilmeniz için tarifleri ekliyorum. İştahınız yapmaya sabır gösteremeyecek kadar kabardı ise SushiCo’nun bu acil ihtiyacı karşılamaya her daim hazır olduğunu biliyorsunuz.


Somon Saşimi:
200 gr somon fileto, bir yemek kaşığı kızarmış susam çekirdekleri,Maldon tuzu,bir yemek kaşığı gari
(suşi zencefili)
Yapılışı:
Somonu ince ince dilimleyin, tabakta hazırlayın.Izgarada kısaca pişirin.Servis etmeden önce tuzu ve
susam çekirdeklerini ekleyin. Tabağın yanına gari yerleştirin.
Ponzu Balı:
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 lime limon, sadece suyu
1/2 yemek kaşığı susam yağı
Bütün malzemeleri servis etmeden önce iyice karıştırın.

Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum:

  1. Yaaa bende katılmak istiyorum bu etkinliklere,süpersiniz..Keyfiniz bol olsun..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nursen hanımcığım ne güzel olur sizide tanımış oluruz,teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil