MAMAPED Bebek ve Çocuk Sandalye Kılıfı Tanıtımı

Pazar, Ekim 23, 2016 marindentarifler.com 0Yorumlar


Uzun süredir günlerim şimdi 20 aylık olan torunumla birlikte geçiyor. Her zaman anlatılan hikayedir lakin torun sevgisi gerçekten kendi çocuklarımın sevgisinden çok daha fazlaymış. Onu bir gün görmesem özlediğimi hissediyorum. Kışın da yaklaşması nedeniyle bu sevgili bebeyi bilhassa bulaşıcı hastalıklardan korumak için akla gelen her türlü önlemi almaya gayret ediyorum. Eminim ki bu tür bir gayret bebek bulunan tüm ailelerin önceliklerindendir. Nezle grip ve benzeri bulaşıcı hastalıklar malum temas yoluyla geçiyor. Bebeklerimizin en yoğun temasta bulundukları malzemelerden birinin de bebek yemek masa-sandalyesi olduğunu biliyoruz.


Tam bu noktada hem evimizde kullandığımız bebek yemek masamız için hem de dışarıda yemek yediğimiz durumlarda mekana ait herkesin kullandığı bebek sandalyeleri için tek kullanımlık veya çok kullanımlık mama sandalyesi ve masası kılıfı sunan bir arkadaşım beni aradı. Bu muhteşem fikri ürün ve uygulama haline getirdiğini söyleyerek Konuyla ilgili tanıtım lansman davetini severek kabul ettim. 

Türkiye’de ve dünyada ilk kez, hijyen konusunda hassas olan annelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla 0- 4 yaş arası, mama sandalyesi kullanan bebek ve çocuklar için üretilen ‘MAMAPED Mama Sandalyesi Oturak ve Masa Kılıfı’ lansmanı Zorlu Center Funloft’da gerçekleşti.
‘iki parçalı set’ halinde tasarlanan ‘MAMAPED mama sandalyesi oturak ve masa kılıfları’, sağlığa zararlı olmayan kumaştan (bebek bezi ile aynı muhteviyatta) ve desen baskısında gıda boyası kullanılarak sağlıklı malzemelerden üretildi.


 Bebeklerin 6. aydan itibaren beslenme alışkanlıklarını kazandığını belirten Acıbadem Fulya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Matben, çocukların sofra yerinin belirlenmesi, uygun ve rahat bir ergonomide yemek yiyebilmeleri ve oturma alışkanlığının elde edilmesinde mama sandalyelerinin rolünün oldukça büyük olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bir çocuk ya da bebek ne kucakta ne de anne kucağında olmamalı ve nerede yemek yiyeceğini idrak ederek, beslenme alışkanlığını düzgün kazanmalıdır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar ve çalışmalar göstermiştir ki, BLW yöntemi denilen çocuğun kendi kendine yemeğe teşvik edilmesi, kendini besleme alışkanlığı kazanması çocuk gelişiminde ve beslenmesinde oldukça önemli bir yöntemdir. Yemek yeme süreci hızlı olmamalı, bebek ve çocuğun yemek yeme haklarına saygı duyulmalı ve onları bu konuda teşvik ederek özgürleştirmeye çalışılmalıdır. Telaş ve hijyen sıkıntılarının bu kılıflar sayesinde bu açıkları kapatması, anne ile bebeğin hijyen ve mutluluğunu ön plana çıkarması, yemek yemenin sorunsuz hale getirilmesi, bebeğin kendi haklarına da saygı duyulması ve özgüven artışının da sağlanmasında oldukça önemli rol oynamaktadır.”  dedi.

Katı gıdalara, ek mamalara geçiş sürecinde, çocuğun sosyalleşme döneminin başladığını ve çocuğun mama sandalyesinde oturuyor olmasının onun toplumun bir parçası olmaya başlaması anlamına geldiğini belirtenUzman Klinik Psikolog Aytül Serpel ise, çocuğun mama sandalyesinde yemek yiyor olmasının çocuğun psikolojik gelişimi açısından, sosyal beceri ve ince motor gelişimi açısından da çok önemli olduğunun altını çizdi.

Mama sandalyesinde yemek yemenin, çocukların duyu ve doku keşfi için gerekli olan zamanı sağladığını ifade eden Serpel, “Çocuğun meyveyi alması, koklaması, ezmesi, elinde ufalaması, ağzına atıp çıkarması, eline aldığı gıdayı yavaş yavaş keşfetmesi ancak ona imkan ve zaman tanırsak mümkün oluyor. Gıdaya dokunmak 'ince motor gelişimi'nin tamamlanması demek. Etrafa dökülme saçılma kaygısı olmadan çocuğun gıdalara dokunması ve keşfetmesi de artacaktır. Bunları yaparken matematik zekadan analitik düşünceye kadar pek çok farklı beyin bölümünü ateşlemiş oluyoruz. 0- 2 yaş arasındaki çocuğa yaptırılabilecek en iyi hareket tutma hareketidir. İlerideki bir çok zeka bölümünün gelişimini sağlayan hareket buradan başlıyor” dedi.

Serpel, ağzına yemek tıkıştırılmayan, bedenine saygı duyulan çocuğun sağlıklı bir yeme alışkanlığı geliştirdiğini vurgulayarak 0- 2 yaş arasındaki çocukların ihtiyacına nasıl cevap verildiğinin, ileride çocuğun kendi ihtiyaçlarına nasıl sahip çıkacağını belirlediğini aktardı. Serpel: “Telaşla, ağzına tıkıştırarak yemek yediriyorsak, ileride çocuk keyif alacağı şeyleri de telaşla yapıyor ve bunlarla ilgili kaygılanmayı öğreniyor olacak. Çocuk için devamlılık, istikrar ve ritüeller beslenme alışkanlıkları için oldukça önemli öğelerdir. Aynı mama sandalyesini, koltuğu görmek, aynı saatte uykuya dalıyor olmak ve bu ritüellerin oluşturulması, onların gelişimi için oldukça önemlidir. Çocuk aynı kılıfı hem ev ortamında hem de dış ortamda sürekli gördüğünde ‘burası benim yemek alanım, burası benim aşina olduğum, güven içinde olduğum bir yer, yemek ritüelim başlıyor, ben burada yemek ihtiyacımı güven içinde gerçekleştirebilirim’ hissiyatını geliştiriyor” ifadelerini kullandı.

    
Aynı sorunu yaşayan yüzlerce anne-baba olduğundan yola çıkarak, bebek ve çocuklara özel; ekonomik, çevre dostu, aile dostu, kullanıcı dostu, tamamen hijyenik malzemelerden, 'bebek ve çocuklara özel mama sandalyesi örtü/kılıfları' üretme ve yaygınlaştırma misyonunu üstlenen MAMAPED, dünyada ve ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek siz anne ve babalarla buluşmaya hazırlanıyor.
Her mama sandalyesi tipine uygun olarak üretilen, bebek ve çocuklar için eğitici- öğretici aktiviteleri de içeren MAMAPED, evde çok kullanımlı olarak veya dış ortamlarda (restoran, otel, anaokulu,alış-veriş merkezi...) tek kullanımlık olarak satışa sunuluyor.
Bebeklerimizi, çocuklarımızı dışarı çıkardığımızda karşılaştığımız durum, ‘Garson Bey bir kolonyalı mendil alabilir miyim?’ sorusu sonrasında; bakmaya cesaret edemediğimiz kirli, tozlu, hijyenden uzak, sağlık açısından büyük tehditler içeren, gözle göremediğimiz milyonlarca bakteri barındıran, yemek artıklarının yapıştığı ve içimizi kaldıran ıslak mendiller….

FİDAN DUMAN KİMDİR?


12 Ağustos 1984 tarihinde İzmir’de doğdu.  İlk-orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra 2006 yılında İnşaat Mühendisliği’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Yapı İşletmesi Anabilim Dalı’ndan da 2009 yılında mezun olarak “Yüksek İnşaat Mühendisi” ünvanını aldı. Yüksek Lisans tez konusu ile bir çok konferans ve seminerde davetli konuşmacı olarak yer aldı. Uzun yıllar orta ve üst kademede çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu ve Türkiye’nin sayılı prestijli ve özel inşaat projelerinde görev aldı. Son görev yeri olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena- Galatasaray Spor Kulübü’nde 6 yıl hizmet vermiş olup, kişisel ve özel çalışmaları sebebiyle bu görevine ara vermiştir. Ancak halen mesleğini icra etmeye devam etmekte ve diğer taraftan da kurduğu kişisel blog, site, marka ve tescil ürünü ile çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir. Yabancı dili İngilizce’dir.

Bu güzel tanıtım gününde orda olmaktan büyük keyif aldım bilgilerim tazelenip yeni 
bilgilerle gönül rahatlığıyla eve döndüm çok teşekkür ederim Fidancığım.

Mamaped Lansmanı
Mamaped Çocuk Sandalye Kılıfı



Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: