Ahsen Hatay Sofrası

Pazar, Eylül 04, 2016 marindentarifler.com 0Yorumlar


Sevgili Selma Mutfak ve Tatlar blogu sahibinin organize ettiği Ahsen Hatay Sofrasında birbirinden
lezzetli yemekleri tatmaya geldik bu nazik daveti için teşekkürler. Ahmet bey tarafından şahsen sunum yapılan yemeklerin hangisini tada cağımızı şaşırdık şunu söylemeden geçemeyeceğim
 belkide bu kadar eli açık bol kepçe tadımlarda nadir oluyor çok teşekkürler.



Ne mutlu ki Türkiye'mizde çok çeşitli yöresel tatlardan nasiplenebiliyoruz. Bilhassa İstanbul'umuzda uzun seyahatlere ihtiyaç duymadan bu tatları bulabiliyoruz. Gerçi ben deneyimin yerinde özgün ve değerli olduğunu düşünenlerdenim, lakin AHSEN HATAY SOFRASINDA sonsuz çeşitte muhteşem lezzetlerine şahit olduğum Hatay Mutfağından yeterince nasiplenmek için bu durumda her hafta Hatay'a gitmem gerekirdi. Bu kadar güzel ve bu kadar bol çeşit sunan bu mutfağa YÖRESEL MUTFAK demek, zaten büyük haksızlık oluyor. Çünkü HATAY MUTFAĞI farklı ülkelerin farklı kültürlerinin mükemmel bir sentezini temsil ediyor.
Bu sentezin seçili örneklerine aşağıda değineceğiz tabii ki ama önce bize bu sözleri söyleten hakkında biraz bilgi sahibi olalım.


AHSEN HATAY SOFRASININ işletmecisi ve şefi Ahmet Bey Hatay mutfağının her kademesinde çalışarak bu kültürü, özeni, sunumu, tadı özümsemiş ve deneyimlerini özgün katkılarıyla misafirlere sunmak üzere kendini hazır hissettiğinde bu mekana girişmiş, bence iyiki de girişmiş. Geleneksel olarak bilhassa yörenin verdiği terbiye, hizmet-kalite-çeşit-fiyat dengesinin misafir lehine seyretmesini sağlıyor. Bence bu denge bir gideni müdavim yapmak için en önemli faktör olacak.
Gelelim has lezzetlerimize:

 Künefe efsaneydi Ahmet bey sunumuyla künefeye doyduk, kahve ve çaylarımızı içip vedalaştık.


Bizimle ilgilenen çalışanlara çok teşekkür ederim,çocuklarınızla rahatlıkla gidip yemeğinizi
yiyebilirsiniz, ben 18 aylık torunumla gittim çokta güzel zaman geçirdik Bereketiniz bol olsun.


Ahsen Hatay Sofrası
Akşemsettin mah.Vatan caddesi
No.14/A
Fatih/İstanbul

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: