KONYALI 1897 TOPKAPI SARAY LOKANTASI

Pazar, Mart 20, 2016 marindentarifler.com 2Yorumlar


8 Mart Dünya Kadınlar gününü bu sene Sevgili Yaseminin 2 davetiyle kutladık,
biricitinyeri.blogspot.com

49 yıldır Topkapı Saray'ının içinde bulunan Konyalı 1897 lezzetleri tatmak için buluştuk.
Yemek ve mutfak kültürümüzle ilgili uğraşımızın ne kadar değerli olduğunu yüzyıllarca devlet kültürümüzün merkezi olma görevini üstlenmiş Topkapı sarayında bilhassa yaşayarak görme fırsatını bulduğum için çok mutluyum.


Bir yanda SARAYDA muhteşem tarihimiz sergilenirken diğer yanda KONYALI da oturup şahane boğaz manzarasıyla bu muhteşem kültürün mutfağını tanımak, her birimize mutlaka ama gerçekten mutlaka en az bir sefer nasip olmalıdır.
Bu çok şükür bana nasip oldu ve bu deneyimden sonra ben tarihime, devletime, kültürüme. mutfağıma daha da gururla bakar oldum.


1. kuşak temsilcisi Hacı Ahmet Doyuran'ın 1897 de Konya Doğanbeyli'den gelerek Sirkeci'de açtığı lokantadan   günümüze uzanan birçok kültürel etkinlik, birçok uluslararası ödül ve herşeyden önce sunumuyla bize yemeğin günlük kalori ihtiyacımızın karşılanmasından çok öte kimliğimizin en önemli göstergesi olduğunu gösterdiği uzun yolculuğu konyalilokantasi.com dan başlayarak geniş bir literatürde incelemelisiniz.


Sizlere çok çeşitli Osmanlı Sarayı şerbetlerinden, zeytinyağlı tabağından, ıspanaklı talaş böreğinden, keşkekli beğendili iç pilavlı tandırdan, baklava çeşitlerinden kısmen bahsetsem mönüdeki diğer şahane lezzetler haklı olarak alınır.


5. kuşak temsilcisi genç KONYALI Can Doğanbey kardeşimizin çok özel şahsi ilgisi ve sunumunun sadece bize değil nice kral ve kraliçe yanında,  birçok devlet başkanına, uluslararası ünlü insana ama en önemlisi KONYALI ya gelen her misafire aynen uygulandığını görmek mutluluğumuzun tamamlayıcısı oldu. Kendisine ve kurumuna en derin teşekkürlerimizi sunarız.
Osmalı Şerbetlerinden:
Kakulili Limon Şerbeti
Gül Şerbeti
Saray Şerbetlerini tatmanızı öneririm.
Sevgili Yasemin bu güzel davet için teşekkür ederim.
Wish Project Temsilcisi Emel Öztürk ve Merve Hanıma yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum:

  1. Canım böyle harika bir mekanda sizlerle beraber olmak çok güzeldi. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım keyifli bir gündü seni görmekte ayrı bir keyifti sevgiler canım.

      Sil