SEZON PİRİNÇ'LE BRUNCH

Perşembe, Nisan 23, 2015 marindentarifler.com 0Yorumlar


Geçtiğimiz Cumartesi  İlknur Koyuncu'nun davetiyle .queenhotelspa  sezonpirinç lansmanında
Blogger arkadaşlarımla güzel bir Bruncha katıldım.
"Pirinç bizim işimiz"sloganı ile çeşitlerine kattıkları yeni pirinçlerinin lansmanında Sezon Pirinç'in
9 çeşit Pirinç'le bizlerle olacağını anladık.
Sezon Pirinç tüm yetkililerine,İlknur Koyuncu Balcı'ya sevgi ve teşekkürlerimi yolluyorum.



 Yurt geneline yayılmış faaliyetlerine ilave olarak, 1983 yılından itibaren pirinç ithalatının serbest bırakılmasıyla hızla büyüyerek organize perakende piyasasında da Sezon markası ile söz sahibi olmuş ve uluslararası organize perakende firmalarının kendi markalarını da hazırlayarak tüketicilere sunmuştur. Sezon Pirinç A.Ş, Sezon markasının yanı sıra Dünya ve Simge markalarını ürün grubu içerisine dahil etmiştir. Sezon Pirinç A.Ş 2000 yılından beri Türkiye'de pirinç üretiminin merkezi sayılabilecek Edirne- İpsala’daki fabrikasında faaliyetlerini sürdürmektedir. 15 ton/saatlik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesislerinden birine sahip olan Sezon Pirinç A.Ş 2008 yılında paketleme bölümünün de ilave edilmesiyle entegre bir üretim tesisi haline dönüşmüştür. Bu sayede pirinç, tarlada çeltikten paketlenmiş ürüne kadar hiç el değmeden otomatik olarak üretilerek tüketiciye sunulmaya başlanmıştır.




SİYAH PİRİNÇ
Ana vatanı Çin olan siyah pirinç İtalya’da üretilerek Türkiye’de lisanslı olarak Sezon Pirinç tarafından yarım kiloluk paketlerde satışa sunulmaktadır. Rengini ve aromasını hiçbir katkı maddesi olmaksızın içeriğindeki doğal minerallerden alan siyah pirinç besin değeri yüksek, özellikle magnezyum ve demir açısından zengin bir üründür. Lif ve mineral zenginliği açısından vejetaryen ve veganların  popüler besin maddeleri arasında yer alır. Yüksek oranda magnezyum içermesi nedeniyle siyah pirincin insan vücuduna ve sağlığa faydaları saymakla bitmez. Özellikle kemik, sinir dokusu, kasların çalışması ve kalp sağlığı için sayısız faydaları olan magnezyum aynı zamanda kan şekeri ve kan basıncını da düzenler. Magnezyum hücrelerin enerji üretiminde de kritik bir rol oynayarak vücudun enerji düzeyini arttırır, bağışıklık ve sinir sistemini kuvvetlendirir. Protein, vitamin ve içerdiği mineraller sayesinde biyolojik değeri yüksek protein oranına sahip olan siyah pirinç aynı zamanda antioksidan olması nedeniyle bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve yaşlanmanın etkilerini azaltır. Glisemik endeksi düşük olduğu için kan şekerini dengelemesi nedeniyle diyet beslenme tarzına son derece uygundur.


KIRMIZI PİRİNÇ
Kökeni Himalayalar’da Bhutan bölgesinde 2 bin 400 metre yükseklikte yetişen bir türe dayanan ve İtalya’da üretilen Ermes kırmızı pirinç, rengini içeriğindeki bazı sebze ve meyvelerde bulunan ve yüksek antioksidan özelliğe sahip antosianin maddesinden almaktadır. Ermes kırmızı pirinç kendine has ve yoğun aroması, doygun kıvamı, yüksek lif oranı gibi özellikleriyle pek çok pirinç türünden farklıdır. Sağlığa oldukça faydalı olan kırmızı pirinç, özellikle antioksidan etkisi, yüksek lif oranı, B vitamini başta olmak üzere vitamin-mineraller bakımından zenginliği ve kolesterol içermemesi nedeniyle tercih edilen bir üründür. Şeker ve yağ oranı sıfır olan bu ürün, yüksek oranda demir, magnezyum ve fosfor içermektedir. Ermes kırmızı pirinç sahip olduğu özelliklerle kolesterol ve kan şekerinin dengelenmesine katkı sağladığı gibi, sindirim sistemi ile kalp ve damar sağlığını da olumlu etkilemektedir. Sezon tesislerinde paketlenerek 0,5 kg’lık ambalajlarda satışa sunulmaktadır. 





SEZON SİYAH PİRİNÇLİ CEVİZLİ EKMEK
Malzemeler (4 Kişilik)

3 bardak SEZON Siyah Pirinç (Haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş)
1/4 tatlı kaşığı 'instant' kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
½ su bardağı ceviz
Kepek un
Hazırlanışı:
1- Büyük bir kasede üç bardak Sezon Siyah pirinci (haşlanmış) 'instant' kuru maya ve tuzu karıştırın. İçine 1 bardak suyu ilave edip kaşıkla biraz karıştırarak yapışkan bir pirinç hamuru elde edin. Kaseyi streç filmle kaplayıp, ılık bir odada 18 saat mayalanmaya bırakın. (Mayalanma sırasında kabarma olmayacak)

2- Pirinç hamurunuz, üzeri nokta nokta kabarcıklı hale gelince hazır demektir. Mutfak tezgahınızın üzerini iyice unlayın. Pirinç hamurunu kaşıkla sıyırarak unlu yüzeye aktarın. Pirinç hamurunun üst kısmına da biraz kepekli un serpip 3-4 defa alt-üst edin. Streç filmi gevşek olarak üzerine örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.

3-Pirinç hamurunu tezgaha veya elinize yapışmasını önleyecek kadar ellerinizi kepekli unla unlayıp bu hamuru nazikçe hızla bir top şekline getirin ve bu sırada cevizi de içine koyun. Şimdi bir bez peçetenin her tarafını bolca unlayıp hamurun katlı kısmını peçetenin üzerine gelecek şekilde hamuru peçeteye koyun. Üzerine bol un veya kepek ya da mısır unu serpin ve bir başka bez peçeteyi hamurun üzerine örtün. Yaklaşık iki saat böylece bekletin. Bu süre sonunda hamur hacminin iki misli kabarmış olacaktır.

4-Pirinç hamuru hazır olmadan yarım saat önce fırınınızı 210 derece ısıya ayarlayıp çalıştırın ve fırının içine kapaklı boş bir tencere koyun. Bu tencere dökme demir, Pyrex, Borcam, Emaye veya Güveç olabilir. Hamur hazır olduğunda fırında iyice ısınmış kabı dikkatle dışarı alın. Elinizi bez peçetenin altına sokup hamuru kaldırın ve hamuru doğrudan sıcak tencerenin içine aktarın. Tencereyi bezle iki yanından tutarak biraz sallayıp hamurun yerleşmesini sağlayın.

5-Kapağını kapayıp fırında 30 dakika pişirin. Sonra, kapağı çıkarıp 15 ila 30 dakika daha, ekmek güzelce kızarana dek pişirin. Bu 'kapaksız' pişirme aşamasında dilerseniz fırın ısısını 220 dereceye getirebilirsiniz. Soğutma rafı üzerine aktarın.




Güzel bir Sezon Pirinç lansmanından olmazsa olmaz arkadaşlarla resimlerimiz,
başka bir etkinlikte buluşmak üzere esen kalın.


Facebook                           :https://www.facebook.com/sezonpirincas
Twitter                                :https://twitter.com/sezonpirincas
Instagram                            :https://instagram.com/sezonpirinc/
Pinterest                              :https://www.pinterest.com/sezonpirincas/
Blogger                               :http://sezonlife.blogspot.com.tr/
LinkedIn                             :https://www.linkedin.com/company/sezon-pirinç
Genel Mail Adresi               :info@sezon.com.tr
Telefon                                :0 212 324 0600  

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: