SHANGRİ-LA BOSPHORUS DA 101 ÇAY ESİNTİLERİ

Cuma, Şubat 13, 2015 marindentarifler.com 0Yorumlar

Zehra Abdlhdi davetiyle Shangri-La Bosphorus Otelinde çay saatine katıldım.
Otelin atmosferi beni çok etkiledi dekorasyonu,mobilyaları çok özenle seçilmiş.
Geniş mekanlar salonlar göz kamaştırıcı mutlaka görmenizi tavsiye ederim.
Bu güzel günü organize ettiği için Zehra hanıma,Anıl Beye,Sinem hanıma ,
Kung-Fu Tea Master ve emeği geçen herkese teşekkürler.

Çin'de Tanrının bu sene sectiği şanslı hayvan keçidir.Efsaneye göre  Çin Zodyad'indeki hoşgörülü ve anlayışlı bir burç olan keçi yardimsever , fedakar , duygusal ve yaratıcı bir motiftir.


Shangri-La Bosphorus İstanbul, büyüklükleri 42 m² ile 60 m² arasında değişen 169 deluxe oda ve 80m²’den başlayan 17 süit olmak üzere toplam 186 odaya sahip. Asya mimarisini yalın ve sofistike çizgilerinin modernize edildiği tesisin , geniş ve ferah odaları, yüksek 
teknolojili ürünlerle donatılmış durumda.  


İstanbul'un incisi Boğazda Beşiktaş iskelede bulunan shangri-la.com/istanbul/shangrila/ 
Otelin bu manzarasında zaman geçirmek istemezmisiniz.

Çin'den özel olarak gelen ressam ustaları tarafından duvara yapılan sulu boya resmi yakından görmenizi tavsiye ederim muazzam bir işçilik ve emek ben şahsen çok beğendim.



Tesisin Boğaz manzarasına sahip ana restoranı IST TOO, Executive Şefi Fabrice Giraud yönetiminde başta Japon, Güneydoğu Asya, Akdeniz ve Türk mutfağı olmak üzere Dünya mutfağının seçkin tatlarını sunuyor. Ayrıca Endonezyalı şeflerinin Güneydoğu Asya mutfağından spesiyalleri ve Türk yemekleri de tesiste sunulan lezzetler arasında yer alıyor. 
Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un bir diğer lezzet noktası ise; Çin lezzetlerini İstanbul’a taşıyan Shang Palace. Restoranda Çinli şeflerinin hazırladığı “ördek fırınları”nda özel olarak hazırlanan “Pekin Ördeği” ve Çin mantısı “Dim Sum” alternatifleri yer alıyor.


Sinem Kayadeniz Çay somalisi ve bölüm müdürü çaylar hakkında bilgilendirdi,101 çay menüsü var,bu menüyü hazırlarken Çince bir şiirden esinlenerek Roybaş african crem hazırladık,Mango ile tatlandırılmış bir Roybaş çayı şiirin 7 yudumda  insan vücuduna nasıl etkisini anlatan bir teması var.Çaydan  daha çok bir bitki.
Kesinlikle  kafein içermiyor.Güney Afrika'da bodur çalılardan hazırlanıyor,Antioksidan etkisi vücutta yaratıyor
Bütün çayların özellikleri  buna göre sınıflandırılıyor.



Lobi katında yer alan Lobby Lounge’da ise 100’den fazla Çin çayı, Çin’den özel olarak getirtilen “Kung-Fu tea master” tarafından özel bir şov ile servis ediliyor. Sichuan opera dansından maskeli bir dans gösterisinin de sergilendiği Lobby Lounge’da ayrıca klasik müzikten caz’a, gün boyunca canlı müzik performansları gerçekleştiriliyor. Ünlü kokteyl seçenekleri, yerli ve yabancı içki çeşitlerinin yer aldığı Le Bar ise keyifli ve özel anlar yaşamak isteyenlerin tercihi olacak. 
Tesiste, Avrupa’da ilk kez İstanbul’da açılan Shangri-La Hotels and Resorts’un kendi markası CHI, The Spa da yer alıyor. CHI, The Spa, Uzakdoğu masajlarının iyileştirici etkisi ile sunduğu bakım ve uygulamalar sunuyor
 Lobby Lounge’da süren çay servisini ise Çin’in Sichuan bölgesinde altı yaşından itibaren özel eğitim alan Çinli “Fu ” ChTea Kung Masteren üstleniyor ve sunum sırasında yaptığı performansla izleyen herkesi büyülüyor diyebilirim… 

 

Çaylar ayrı bir tat, pastalar ayrı bir lezzet.


Kaysı ve Şeftali aromalı içimi güzel bir Çin çayı ben çok beğendim.

Shangri-La-Ballroom-Gala-Dinner-Bosphorus-Istanbul

Stil ve Zarafet İçinde Kutlayın

Düğünler
Shangri-La Bosphorus, Istanbul, şık düğünler için şehirdeki ilk seçenek
Otelin iki muhteşem balo salonunun kapasitesi 100 ile 550 kişi arasında değişir.
Düğün gününüzün rüyalarınızın gerçekleştiği gün olmasını sağlamak üzere, düğün uzmanlarımız düğünüzle ilgili tüm hizmetleri baştan sona sizin için yönetir ve koordine eder.
Davetler 
Davetlerinizi zarif ve iyi donatılmış bir mekanda, Shangri-La Bosphorus, Istanbul’da gerçekleştirin.
Toplantı yerleri arasında harika bir şekilde hazırlanabilen Shangri-La Balo Salonu ve salonun dışındaki fuaye alanı yer alır. Daha samimi davetler  için bir dizi etkinlik salonumuz hizmetinizdedir.
Daima ilgili olan, profesyonel etkinlik ekibimiz her türlü ihtiyacınızın karşılandığından emin olacaktır. Yemek ve düzenleme ne olursa olsun, tek noktadan tüm planlama hizmetlerinin verilmesi tüm etkinlikleri görkemli kılar.
Besiktas-meeting-room-Shangri-La-Bosphorus-Istanbul
Toplantı ve Etkinlikler için özel odalar ,Salonlar.
Teşekkürlerim Anıl Beye,Sinem Karadeniz,Deniz Topsever,Elif Bilge Aytekin bütün görevli ekibe ve Kung Fu Tea Mastere.
Herşey harikaydı......
Deniz TopseverShangri-La Bosphorus, Istanbul - İletişim MüdürüTel: (90 212) 310 5183E-mail:  HYPERLINK "mailto:deniz.topsever@shangri-la.com" deniz.topsever@shangri-la.comWebsite: HYPERLINK "http://www.shangri-la.com" www.shangri-la.com
Elif Bilge Aytekin
Shangri-La Bosphorus, Istanbul – İletişim KoordinatörüTel: (90 212) 310 5174E-mail: elif.aytekin@shangri-la.com Website:  HYPERLINK "http://www.shangri-la.com" www.shangri-la.com

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: