Italyan ekşi mayalı Galeta

Pazar, Eylül 02, 2018 marindentarifler.com 0Yorumlar


Ekşi maya hayatıma girdiği günden beri her gün daha nasıl geliştirip, neler yapabilirim diye düşünüyorum. Bugün Galeta yapmaya karar verdim. Katkısız doğal pratik galeta yapımı için ilk denememi yaptım. Sonuç beni yanıltmadı. Ortaya çok güzel galetalar çıktı. Tarifi sayfamda sizlerle hemen paylaşmak istedim. Çocuklarınıza sunabilir veya çayınızın yanında atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not.
Hamurun yarısı ile galeta, diğer yarısı ile cevizli ekmek yaptım.
Malzemeler:
1 kg Organik Tam Buğday unu
1 yemek kaşığı Kaya tuzu veya normal tuz
700 ml ılık su
4 yemek kaşığı İtalyan ekşi maya
Zeytinyağı
Kurutulmuş Biberiye
Yapılışı:
Hamur kabınıza unu boşaltın. Ortasına İtalyan ekşi mayanızı koyun. Oda sıcaklığında olsun. 700 ml ılık sudan tuzu ayrı bir bardakta eritecek kadar alın ve karıştırıp kenara koyun. Kalan ılık suyu dikkatlice azar azar una ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur iyice yoğrulduktan sonra eritilmiş tuz ekleyip  hamura yedirin. Yoğurma tamamlandıktan sonra üzerini bezle örtün. 3 saat kadar mayalandırın tekrar yoğurun veya katlama işlemi yapın.
Hamurunuz ne kadar çok yoğrulup katlanırsa sonuç o kadar mükemmel olur.
Hamurun 1/4' ünü alıp düz bir zeminde elinizle dikdörtgen açın. Üstüne Zeytinyağı gezdirip kuru biberiyeleri ufalayın. 1 parmak kalınlığında şeritler kesin. İkiye katlayıp burgu yapın.
 Avuç içi ile yuvarlayıp fırın kağıdı serili tepsiye dizin. 220 dereceye fırını ısıtın. 200 dereceye çevirip tepsiyi fırına sürün. Yaklaşık 20 dakika sonra üstleri kızarınca çıkarın. Soğuduktan sonra 2 kere 10 dakika tekrar fırınlayın. Bu işlem çıtırlığı elde etmek içindir.  İnşallah tarifi yapıp memnun kalırsınız yorumlarınızı bekliyorum.
Afiyetle 

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: