RİPSA ASPİR YAĞI

Cumartesi, Eylül 23, 2017 marindentarifler.com 0Yorumlar

Merhabalar, RİPSA ASPİR yağını merak edenler için iki ay boyunca çeşitli tarifler denedim. Doğru bilgi vermek
için deneyimlerimi aktarmak isterim. Normalde kızartma yaparken yağ kokusu evin içinden günlerce çıkmaz, kızartma yaptığınıza pişman olursunuz. Kızartmada ASPİR yağının kokusu ise yok denecek kadar az ve çok fazla yağ kullanmanız gerekmiyor. Ayrıca sıvı yağ kullanacağınız tüm yemekler için tavsiye ederim.




ASPİR yağı, yalancı safran, boyacı safranı gibi isimlerle de anılan bir tohum bitkisi olan ASPİR tohumunun soğuk sıkma yöntemiyle yağının çıkarılması yöntemiyle elde edilen değerli bir yağdır.

Aspir yetiştiriciliği aslında Anadolu'da çağlardan beri bilinir. ASPİR yağı gibi çok faydalı bir ürün elde edilebilen bu tarım türü yeterli ekonomiyi sağlayacak bilinçlenme düzeyine ulaşılamadığı için yakın zamana kadar arzu edilen gelişmeyi sağlayamamıştır.

Günümüzde doğal ve bilhassa yüksek faydalı gıda maddelerine olan talep arttığından ASPİR tarımı da gelişme göstermektedir. Bu gelişme ASPİR yağının da soğuk sıkım sızma zeytinyağı kalitesinde yüksek kaliteli bir sıvı yağ olarak sunulabilmesine imkan tanımaktadır.

Bu değerli yağ linoleik tipte Omega-6 ve bir miktar Omega-9 yağ asidi içerir, amino asitler barındırır, yapısında mineral maddeler ve bazı vitaminler (B1, B2, B12, C, E) bulunur. Soğuk sıkma yöntemiyle elde edilen ve rafine edilmediği (kaynatılmadığı) için faydalı besleyici maddelerinin hiçbirini kaybetmeyen, doymuş yağ içermeyen son derece sağlıklı ve besleyici bu yağı sızma zeytinyağı kullanabileceğiniz her yerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Çok özel bir damak tadı içeren ASPİR yağı RİPSA markasıyla sunulmaktadır. ripsa.com.tr adresinden inceleyebilir ve tedarik edebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: