27. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali

Cumartesi, Eylül 02, 2017 marindentarifler.com 0Yorumlar


Bu yıl  27.'si Şef Elif Çıtak moderatörlüğünde düzenlenen Hayrabolu Ayçiçeği Festivali için  sabah yola çıktık. 


İlk durağımız Lüleburgaz Senatör Restaurant' ta şahane ortamda  blogger dostlar ve Elif Korkmazel'in de katıldığı keyifli bol sohbetli kahvaltımızı yaptık. Çok güzel ağırlandığımız mekanın sahibi Selim Topçu ailece doğa ile iç içe güzel yemek yiyebileceğiniz gürültüden uzak bir deneyim sunuyor. 



Kahveler içilip resimler çekildikten sonra " heyde be Hayrabolu'ya" deyip festivale doğru yola çıktık. 


Birbirinden değerli şeflerin jüri üyesi olduğu yarışmada Hayrabolulu hanımların lezzetli yöresel yemeklerinin tatlarına bakıldı ve derecelendirildi. Festivalde Elif Korkmazel'in sunumları ile başlayan yöresel yemek yarışması  tatlılar ve tuzlular olarak iki kategoride yapıldı.



Hayrabolu Belediye başkanı ve yardımcısı yarışma sonunda 1. 2. ve 3. olan yarışmacılara ödüllerini verdi.
Yarışmalar çocukların da katıldığı Cupcake yarışmasıyla sona erdi. Gastronomi Yazarı, Kahve eğitmeni, 

"Topraktan Fincana" kitabının yazarı Cem R. Girginol iyi bir kahve nasıl yapılır temalı bir Workshop gerçekleştirdi. Filtre kahvenin hazırlanması aşamalarıyla gösterildi.
Festivalde Hayrabolulu hanımların hazırladıkları yöresel tatlar birbirinden değerli şefler  tarafından değerlendirildi. Yarışma çok heyecanlı geçti. 



Bu keyifli günü büyük emek ve özveri ile hazırlayan Şef Elif Çıtak, Hayrabolu Belediye Başkanı ve ekibi ve ayrıca festival organizasyonunda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: